KLUB BORILNIH VEŠČIN SUN ŠEMPETER - SVETOVNO PRVENSTVO

Slovenska Kickboxing reprezentanca se je med 23.8. in 1.9.2024 udeležila Svetovnega prvenstva za kadete in mladince, ki je potekalo v Budimpešti na Madžarskem. V slovenski reprezentanci so nastopali tudi štirje člani Kluba borilnih veščin SUN Šempeter Slovenija, ki so s svojmi nastopi upravičili zaupanje Kickboxing zveze Slovenije.

Matevž Basle je nastopal v disciplini Light Contact, starejši kadeti -69 kg in je po prvem prostem krogu v drugem premagal predstavnika Južne Afrike, v tretjem krogu pa je izgubil od domačina, predstavnika  Madžarske ter osvojil 5. – 8. mesto.

Žan Kovačič je nastopal v disciplini Light Contact, mladinci – 63 kg v kateri je bilo prijavljenih kar 36 tekmovalcev. Žan je v prvem krogu premagal neugodnega predstavnika Grčije, v drugem krogu pa naletel na predstavnika Anglije, ki je na koncu osvojil naslov Svetovnega prvaka.

Samo Orehovec je nastopal v disciplini Light Contact, mladinci -74 kg in je po prvem prostem krogu, v drugem premagal predstavnika Češke, v tretjem krogu predstavnika Španije, nato pa v polfinalu po napaki izgubil proti drugemu predstavniku Španije. Samo je na svojem prvem nastopu na Svetovnem prvenstvu osvojil odlično 3. mesto.

Ana Jan pa je nastopala v disciplinah Kick Light in Light Contact. V disciplini KL je po prvem prostem krogu kot nosilka , v drugem naletela na neugodno predstavnico Turčije, kateri so po neodločenem rezultatu v tretji rundi pripisali zmago. V disciplini Light Contact pa je Ana v napetem obračunu do zadnjih sekund v prvem krogu uspela premagati predstavnico Italije, v drugem krogu predstavnico Gvatemale, v tretjem predstavnico Avstrije in v polfinalu predstavnico Anglije. V finalu pa je Ana morala priznati premoč drugi predstavnici Anglije ter tako osvojila odlično 2. mesto in naslov viceprvakinje sveta.

Slovenska kickboxing reprezentanca je skupaj osvojila dva naslova svetovnih prvakinj, pet drugih ter šest tretjih mest. Tekmovanje je bilo izredno kvalitetno in zahtevno, nastopilo pa je preko 3000 tekmovalcev iz kar 67 držav!

Naporni treningi ter tekmovanja v zadnjih sezonah in predvsem naporne priprave, katerim je bil namenjen čas poletnih počitnic, so se tekmovalcem KBV SUN Šempeter obrestovale z odličnimi nastopi in prikazano formo na tem največjem tekmovanju za mlade kickboxerje. Za njihovo delo, nastope in rezultate so jim na manjšem sprejemu pred domačim klubom čestitati tudi podžupan občine Žalec g. Roman Virant in predsednik KS Šempeter g. Mitja Tavčer, predsednik kluba g. Boštjan Šketa ter številni člani, navijači in podporniki kluba.

Galerija slik