Novice

PISMO KRAJANOM

Ker nič ne kaže, da se bo virus kmalu umaknil iz naših življenj, se vam na ta način javljam in vas najlepše pozdravljam. Kljub temu, da nam dodobra kroji naš vsakdan in posega v naše aktivnosti, se člani sveta KS Šempeter trudimo po najboljših močeh, da bi vam bili v pomoč.

OTVORITEV ODSEKA CESTE V ZG. GRUŠOVLJAH

K0. maja 2018 je bilo je bilo v Zgornjih Grušovljah še posebej veselo, saj so uradno otvorili odsek ceste Tavčar - Klančnik, ki so ga skupaj s KS Šempeter asfaltirali. Pristopila je tudi Občina Žalec in JKP Žalec, ki so istočasno na tem delu obnovili vodovod, Elektro Celje pa je uredil električno napeljavo , ki sedaj poteka v zemlji. Pridobitve so se še posebej razveselili malčki Aljaž, Jaka, Val, Gal in Eva, ki se že ( enim pa še čisto malo manjka ) veselo vozilo po lepi in varni cesti.

OBISK VLASTE NUSSDORFER

Krajevna skupnost in Krajevna knjižnica, ki ima prostore v OŠ Šempeter, sta v sredo, 14. 3.2018 v naš kraj povabila varuhinjo človekovih pravic, gospo Vlasto Nussdorfer. Pripovedovanje izjemne govornice, strokovnjakinje in osebe, ki vse svoje življenje posveča skrbi za ranljive skupine, nikogar ni postilo ravnodušnega.

Likovna razstava Fanike Grešak

20.9.2016 je bila na gradu Komenda na Polzeli slavnostna otvoritev likovne razstave naše slikarke gospe Fanike GREŠAK iz Šempetra. Gospa Fanika je imela od leta 1980 v Šempetru frizerski salon, kjer je s svojim izjemnim estetskim čutom oblikovala številne pričeske. Njeno delo sedaj uspešno nadaljnje njena hči Veronika. Zahvaljujemo se ji za podarjeno sliko, ki krasi prostore Krajevne skupnosti Šempeter.

S spoštovanjem in velikim občudovanjem, Zdenka Jan Predsednica KS Šempeter

obisk predsednika državnega zbora

V soboto, 17. septembra 2016 je jamo Pekel obiskal Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez. Predsednik DZ je obisk opravil v okviru celodnevnega obiska Občine Žalec, kjer so ga gostili člani stranke SMC. Ob obisku jame Pekel so ga sprejeli člani Turističnega društva Šempeter in Predsednica Krajevne skupnosti Šempeter, ga. Zdenka Jan, ter ga popeljali v naš prelep podzemni svet.

Po poteh KS Šempeter s traktorji starodobniki - Steyr klub

V okviru praznika Krajevne skupnosti Šempeter smo se v nedeljo 26. junija 2016 s starodobnimi traktorji Steyr kluba iz Savinjske doline popeljali po krajih v KS Šempeter. Trdoživi starodobniki so brez težav prevozili vse poti po naših krajih in bili zelo toplo sprejeti. Steyr klubu se za izredno dobro organizirano prireditev zahvaljujemo, saj so s svojimi traktorji navdušili stare in mlade po vsej krajevni skupnosti. S klikom na fotografijo ali na podstrani Galerija, si lahko ogledate nekaj utrinkov z naše poti.

Športni park v Šempetru nekoč in tudi jutri

Krajani Šempetra, lokalna skupnost in predstavniki OŠ Šempeter se že vrsto let trudimo, da bi se naši otroci, ki so v občini edini, ki nimajo možnosti uporabe zunanjih šolskih igrišč, ponovno športno udejstvovali, kot si zaslužijo in nizali športne uspehe na domačem terenu.

Najlepša hiša, kmetija, poslovni objekt 2015

Turistično društvo Šempeter je 10.3.2016 na rednem občnem zboru v okviru projekta »Najlepša hiša, kmetija, poslovni objekt 2015« podelilo priznanja.

Podelitev priznanj

Ob zaključni prireditvi "Najlepši kraj, hiša in kmetija" v občini Žalec za leto 2015 je dne 12.11.2015 priznanje prejela tudi Sončna ulica iz Šempetra in sicer za 2. mesto v kategoriji KRAJ. Priznanje so prejele predstavnice TD Šempeter, Sončne ulice in KS Šempeter. Čestitke vsem prizadevnim.

Prostor za raztros pepela

Obveščamo vas, da je JKP Žalec na pobudo krajanov Šempetra na našem pokopališču v Šempetru uredil prostor za raztros pepela pokojnikov. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo šempetrskim gasilcem, ki so aktivno sodelovali pri obveščanju krajanov o omenjeni pridobitvi.

Podpis pogodbe o brezplačnem najemu dvorane

Podpis pogodbe o brezplačnem najemu dvorane, last KZ Šempeter med direktorjem KZ , Bošnak Francem, predsednikom KUD Grifon, Štrucl Zdenkom in predsednico KS Šempeter, Jan Zdenko. Tako KUD Grifon, kot KS Šempeter se zavezujejo, da bodo gesto KZ in vseh njihovih članov, ki so se z brezplačnim najemom strinjali, izkoristili. Od krajanov pa je odvisno, ali bodo dvorano napolnili, KOT NEKOČ...

NAGOVOR PREDSEDNICE KS ŠEMPETER OB KRAJEVNEM PRAZNIKU

 

Blagor ženskam, ki se spuščajo v goreča brezna iskat svojo dušo… in se vračajo v ožganih krilih, z osmojenimi lasmi… Blagor ženskam, ki znajo zaslutiti nevarnost, izginiti v temi, da jih sovražnik ne najde…PREBERI VEČ

GLASILO OB PRAZNIKU KS ŠEMPETER

ob prazniku KS Šempeter smo za Vas pripravili krajše glasilo, v katerem Vam predstavljamo dogajanje v naši KS. V njem smo zajeli otvoritev vrtca, komunalna dela v Šempetru, govor predsednice KS Šempeter, TD Šempeter...Vsebino, ki jo je pripravil Vojko Zupanc, si lahko ogledate v obliki e-knjižice, s klikon na fotografijo.

TEKMOVANJE V HITROPOTEZNEM ŠAHU

Dne 26.6.2015, je v okviru krajevnega praznika v Prostorih KS Šempeter potekal turnir v hitropoteznem šahu. Fotografije si lahko pogledate v galeriji.

tekmovanje druŠtev upokojenceV

Dne 26.6.2015 je v okviru krajevnega praznika potekalo tekmovanje upokojencev v različnih panogah. Tekmovanje, društev upokojencev,  je bilo pri športnem igrišču REGA ob 11.30 uri. Člani upokojencev iz Šempetra so na tekmovanju prejeli pokal za osvojeno 1. mesto

PODELITEV PRIZNANJ ks šEMPETER

Ob krajevnem prazniku KS Šempeter so bila v dvorani KZ podeljena priznanja in grbi za zasluge v KS Šempeter. . Prireditve se je udeležil tudi župan občine žalec, gospod Janko Kos. Zaradi vremenskih razmer je bila prireditev iz antičnega parka prestavljena v dvoranu, a kljub temu je bilo vzdušje prijetno in smo se imeli lepo.

ZaHVALA

Spoštovani predsedniki društev

Kljub temu, da še prazničnega junija za našo krajevno skupnost ni konec, se želim vam in vsem vašim članom iskreno zahvaliti za vso pomoč, ki ste nam jo nudili ob organizaciji slavnostne seje. Z veliko hvaležnosti ugotavljam, da se nam ni treba bati, da tudi v prihodnje ne bi uspeli organizirati česarkoli. Tako enotni in polni dobrih namenov, zmoremo vse.

SLAVNOSTNA SEJA KS ŠEMPETER

Ob krajevnem prazniku Vas vabimo, da se v petek, 19. junija 2015 ob 18. uri udeležite slavnostne seje sveta s podelitvijo priznanj in kulturnim programom v Antičnem parku v Šempetru.