GOSTINSTVO

GOSTINSTVO ŠTORMAN

Gostiišče Štorman je nastalo kot plod ljubezni do gostinstva, ko je pred tridesetimi leti Zvone Štorman odprl novo restavracijo v Šempetru.

Vanjo, predvsem pa v odnos do hrane, postrežbe in seveda gostov, je vnesel zvrhano mero domače pristnosti in dobrega okusa, vse pa povezal z veliko predanostjo in zavzetostjo do gostinskega poklica. 

GOSTILNA PRIVOŠNIK

Gostilna Privošnik je stara furmanska gostilna z več kot 140 letno tradicijo, ki je močno vplivala na ponudbo gostilne in kljub temu, da se je že v skoraj 150. letih dodobro spremenila, še vedno obujamo okusne recepte iz časov, ko je gostilna svoje jedi pripravljala furmanom na poti po stari rimski cesti. Njihovo ponudbo ohranjajo na tradicionalni ravni, ki je zrasla iz okolja prelepe zelene Savinjske doline. Trdimo lahko, da so tej tradiciji predani in z entuziazmom nadaljujemo delo svojih prednikov. Tukaj strežeta že četrta in peta generacija Francijev Privošnik.

Privošnikove okusne in domače kulinarične dobrote izpopolnjuje prav posebna priprava točenega piva. Naravno hlajenemu pivu, ki se hladi v domači hladilnici, ohlajeni na sedmih stopinjah celzija, je po dveh do treh dneh dodana minimalna količina CO2. Takšna priprava točenega piva je redkost in njihova pipa piva je edina takšne vrste v Sloveniji. Vabimo vas da se na vaši poti ustavite v njihovi gostilni na počitek ter užitek ob kozarčku izvrstnega in okusnih jedi.

Dober tek in na zdravje!

NEKROPOLIS

Picerija Nekropolis se nahaja na začetku Šempetra, nekaj metrov od glavne ceste Celje – Ljubljana. Smo v neposredni bližini enkratnih rimskih izkopanin, ki si jih lahko ogledate.

Naša rdeča nit je bila vedno, da gostu za isto ceno ponudimo nekaj več. Sedaj zaposlujemo okoli 10 redno zaposlenih sodelavcev, pri našem delu pa nam pomagajo tudi dijaki in študenti.

 

GOSTILNA RIMLJAN

Gostilna Rimljan vam nudi sveže malice in kosila, ter široko à la carte ponudbo. Poleg 150 sedežev v restavraciji imajo tudi 45 sedežev na zunanji terasi.