GALERIJA

 

DIRKA PO SLOVENIJI SKOZI ŠEMPETER

V petek, 21. junija je tudi skozi naš kraj "švignila" etapa Dirke po Sloveniji. 

Ob tej priložnosti se je kraj lepo predstavil, saj smo lahko na TV SLO2 in EUROSPORT videli našo Rimsko Nekropolo in čudovit SRČEK, ki so ga, skupaj z učitelji pripravili otroci Osnovne šole Šempeter. Ni kaj, gre za dogodek, ki si ga je vredno ogledati in je hkrati lepa priložnost za promocijo kraja.

 

140 let pgd šempeter

V soboto, 15. septembra smo skupaj z našimi gasilci praznovali 140 let PGD Šempeter. Čestitamo vsem dobitnikom priznanj, predvsem pa našim gasilcem za njihovih 140 let.

 

PUSTNI DISKO 2019

KUD Grifon je v dvorani KZ Šempeter ponovno pripravil čudovit pustni Disco, kjer so se lahko otroci zabavali, plesali in se sladkali s sladkimi krofi. Tudi za čaj, dobro voljo in nagrade najboljšim maskam so priskrbeli.

 

MIKLAVŽEVANJE 2019

5. decembra 2019 ob 17. uri je otroke v Šempetru obistal Sv. Miklavž v spremstvu angelov. Pridružili so se mu tudi parklji, ki so iskali poredne otroke, a jih v Šempetru niso našli.

 

OBISK PREDSEDNIKA DRŽAVNEGA ZBORA V JAMI PEKEL

V soboto, 17. septembra 2016 je jamo Pekel obiskal Predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez. Predsednik se je mudil na celodnevnem obisku Občine Žalec, kjer ga je gostila stranka SMC. Pred jamo Pekel so ga sprejeli predstavniki Turističnega društva Šempeter in Predsednica Krajevne skupnosti Šempeter ga. Zdenka Jan.

 

HMELJARSKI LIKOF

V četrtek, 6. oktobra 2016 so v okviru tedna kulturne dediščine otroci Vrtca Šempeter v starosti med 3 in 6 let, na Faletovi kmetiji pripravili "hmeljarski likof". Na prireditvi so nastopili tudi člani skupine Šembis iz DU Šempeter, ter folklorna skupina iz OŠ Šempeter. Med drugimi gosti sta bila prisotna tudi hmeljski starešina in princesa iz Roj , ki sta tako dodatno izrazila poklon hmelju, saj hmeljska polja obdajajo Šempeter iz vseh strani, zato bi bilo lepo, če bi najmlajše pri svojih tovrstnih aktivnostih, posnemali tudi odrasli in pripravili kakšno podobno prireditev.

 

 

STEYr KLUB - S TRAKTORJI STARODOBNIKI PO KS Šempeter 2018

Ob dnevu državnosti in krajevnem prazniku KS Šempeter, smo se v nedeljo ob 9.30 uri pri ŠD Rega zbrali ljubitelji starodobnih traktorjev Steyr klub Savinjske doline.

 

 

Slavnostna seja KS Šempeter 2019

18. junija 2019 ob 18.00 uri je potekala slavnostna seja KS Šempeter, na kateri so bila podeljena priznanja, izredna priznanja in grb KS Šempeter.

 

 

 

 

Prešernov dan

Krajevna skupnost Šempeter in KUD Grifon Šempeter sta nas ob kulturnem prazniku prijetno presenetila "POD LIPO". Hvala vsem nastopajočim za resnično zanimiv, predvsem pa kulturen večer.

 

 

SVEČANA OTVORITEV ULIC

Dne 03.09.2015 je na dvorišču Elektra v Šempetru potekala svečana otvoritev izgradnje kanalizacije in obnove cest...

 

 

TEKMOVANJE V HITROPOTEZNEM ŠAHU

Dne 26.6.2015, je v okviru krajevnega praznika v Prostorih KS Šempeter potekal turnir v hitropoteznem šahu. Fotografije si lahko pogledate s klikom na naslov ali fotografijo.

 

tekmovanje druŠtev upokojenceV

V petek, 18. avgusta 2017 so se upokojenci KS Šempeter udeležili Meddruštvenega tekmovanja DU občine Žalec za pokal Krajevne skupnosti Griže. Podeljena so bila priznanja za športne uspehe in ženska ekipa je osvojila prvo mesto, moška ekipa pa tretje mesto.

OD PETRA DO PEKLA 2019

Tudi letos smo v KS Šempeter v sodelovanju z različnimi društvi v KS in ob vodenju vodnikov PD šempeter organizirali pohod od petra do pekla. Več o samem dnevu in dogajanju si lahko preberete v brošuri, izdani ob prazniku KS Šempeter 2019. Naše druženje smo ujeli tudi v objektiv in s klikom na fotografijo, ali naslov članka, si lahko ogledate fotoalbum...na desni v rubriki arhiv pa si poglejte fotografije iz 2014, 2015, 2016 in 2018..

 

SREČANJE ŠEMPETROV 2019

Tudi v letu 2019 smo se krajani KS Šempeter udeležili srečanja Šempetrov, tokrat v Sl. Gradcu. Vsem udeležencem, predvsem športnikom se zahvaljujemo za korektno zastopanje našega kraja.

 

ŠEMPETER NEKOČ

Kako je Šempeter v Savinjski dolini, ko je bil še Sv. Peter izgledal nekoč, si lahko ogledate v albumu starih razglednic.Se takšnega Šempetra še spominjate ?

.